نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ماینوکسیدیل (روگین)؛ این یک داروی موضعی است که برای درمان آلوپسی یا طاسی استفاده میشود. برای تمام الگوهای ژنتیکی ریزش مو، هم در مردان و هم در زنان این دارو مورداستفاده قرار میگیرد. میتوان آن را بهعنوان یکی از اصلیترین درمانهای دارویی ریزش مو در نظر گرفت.
برای مثال در الگوی ریزش موی آلوپسی باربا، الگوی ریزش و نشانههای ریزش ریش و سبیل بهصورت ناگهانی و یک جا اتفاق میافتد. لکههای طاسی ممکن است در تکههای دایرهایشکل کوچک (ریزش سکهای ریش) ایجاد شوند.
اگر مصرف قرص فیناستراید یا محلول ماینوکسیدیل به اندازه کافی پاسخگو نباشند و یا ریزش موها به حدی پیشرفه باشد که دیگر فولیکولهای زیادی برای تقویت باقی نمانده باشند می تواند از روش جراحی و کاشت مو نیز استفاده کنید.
در رشته پوست و مو ابزارهای تشخیصی کیفی و کمی وجود دارد که به متخصص کمک می کند تا مقدار ریزش مو را بررسی کند. اگر فردی دو تا سه روز حمام نرفته باشد و در چند ساعت اخیر موهایش را شانه نکرده باشد، اگر از جاهای مختلف سر تعدادی مو را به صورت آرام بکشیم، اگر تعداد قابل ملاحظه ای مو جدا شود نشان دهنده این است که درصد موهای در فاز ریزش، زیاد و غیرطبیعی است.
دارو: مصرف برخی از داروها ریزش موی هورمونی ایجاد میکند. داروهای درمان فشارخون، افسردگی، آکنه، ضدبارداری و روشهای درمانی چون شیمی درمانی و پرتودرمانی هم باعث ریزش مو میشوند.
اگر می خواهید رژیم بگیرید این۴خوراکی را در خانه نگهداری نکنید
درمان های مکمل و جایگزین، مانند طب سوزنی و درمان با اشعه ماوراء بنفش نیز یک راه دیگر برای کنترل انواع ریزش مو است.
سلامت نیوز نسخه درمان ریزش مو خانگی چاپی ندارد و به هیچ سازمانی وابسته نیست.
اگر بیماری پوستی دارید که باعث ریزش مو می شود، ممکن است علائم پوستی دیگری مانند قرمزی پوست، بثورات، جای زخم یا خارش داشته باشید.
نکته مهم اینکه اگر همسر خانم از این دارو استفاده میکند، بهتر است در دوران مصرف اقدامی برای بارداری صورت نگیرد.
این دارو امروزه دیگر جهت تنظیم فشار خون استفاده نمی شود؛ اما از محلول آن در جهت درمان ریزش مو استفاده می کنند. متأسفانه موهایی که وابسته به ماینوکسیدیل هستند، با قطع استفاده آن دچار ریزش می شوند. بنابراین باید این محلول را به صورت طولانی مدت استفاده کرد.
شایع ترین علت ریزش مو " ریزش موی ارثی" می باشد که به آن "طاسی با الگوی ارثی" می گویند. ریزش موی ارثی یک بیماری محسوب نمی شود و یک روند طبیعی است که در اثر ترکیبی از ژنتیک، سطح هورمون و افزایش سن ایجاد می گردد. ریزش موی ارثی در زنان و مردان به شکل متفاوتی رخ می دهد و درمان آن نیز تقریبا متفاوت است.
رژیم غذایی: در نهایت، تاثیر رژیم غذایی بر ریزش موی هورمونی نیز نباید نادیده گرفته شود. رژیمهای غذایی که حاوی پروتئین و آهن کافی نباشند باعث ریزش موی هورمونی خواهند شد.